Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei”

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei”

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei”

Solicitant: People in Need

Parteneri: A.O. „Pro Cooperare Regională”, ADR Nord.

Finanțator: Guvernul Republicii Cehe

Buget: 555.000 euro

Perioadă de implementare: 2017-2019

Despre proiect:

Proiectul reflectă problemele din regiune cu privire la migrația forței de muncă, lipsa oportunităților de angajare, legătura insuficientă dintre cerințele sistemului educațional și cele ale pieței forței de muncă și lipsa infrastructurii de afaceri. Proiectul va sprijini start-up-urile și incubatoarele de afaceri din regiune ca noi IMM-uri potențiale sau centre de idei. Aceasta va crea condiții pentru o cooperare mai strânsă între IMM-urile din Regiunea de Nord pentru a obține un acces mai bun la piețele locale sau internaționale, pentru a-și consolida poziția față de instituțiile guvernamentale și clienții potențiali. IMM-urile vor avea în continuare posibilități de a crea parteneriate cu partenerii naționali și internaționali.

Proiectul va spori capacitățile ADR Nord și îi va ajuta să îmbunătățească serviciile pentru IMM-urile locale. Prin îmbunătățirea serviciilor ADR Nord, IMM-urile locale vor avea mai multe informații despre legislație, oportunități de finanțare și oportunități de acordare a finanțărilor. În timpul implementării proiectului, IMM-urile regionale vor avea ocazia să se întâlnească cu experți internaționali, care îi vor oferi coaching și mentorat pentru a-și accelera afacerea sau pentru a-și dezvolta ideile de afaceri. Implicarea autorităților locale va asigura accesul la informații importante de afaceri în zonele rurale și va contribui la difuzarea impactului activităților proiectului asupra majorității IMM-urilor din regiune.

People in Need împreună cu organizația non-guvernamentală locală ProCoRe și Agenția de Dezvoltare Regională Nord vor implementa proiectul. Solicitantul principal, People in Need, are o experiență îndelungată de implementare a proiectelor de dezvoltare în Moldova. Partenerul local ProCoRe este o organizație cu sediul în Nord și cunoaște regiunea și sectorul proiectului. ADR Nord va oferi sprijin instituțional proiectului de implementare.

 

Partajare: