Apel II Programul de Granturi Locale Nord, în proces de evaluare.

Apel II Programul de Granturi Locale Nord, în proces de evaluare.

În data de 20 noiembrie 2020 a fost dat startul pentru primirea propunerilor de proiecte în cadrul  Apelului II al Programului de Granturi Locale. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021) finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Până la data limită de aplicare, 10 decembrie 2020, prin intermediu platformei online eu4civilsociety.md, au aplicat 13 organizații ale societății civile.

În urma evaluării administrative, 11 propuneri de proiecte au fost admise pentru următoarea etapă de evaluare.

Urmare a evaluării tehnico-financiare, 6 propuneri de proiecte au fost selectate pentru a trece în următoarea etapă, vizitele în teritoriu. Lista organizațiilor semifinaliste este:

  1. Asociația Femeilor de Afaceri din Sectorul Rural;
  2. Speranța Mihăileni;
  3. Agroinform Edinet;
  4. Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală Anima;
  5. „Agro Cons”;
  6. „Victorion”.

Între 12 și 13 ianuarie curent, toate cele 6 organizații semifinaliste aplicante au participat la vizite în teritoriu care, în condițiile pandemice și totodată pentru eficientizarea timpului, au fost efectuate prin intermediul aplicației ZOOM.

În cadrul acestor ședințe, aplicanții au avut ocazia să-și prezinte echipele, partenerii, să-și detalieze ideile din propunerile de proiect. La fel au fost oferite răspunsuri la întrebările de clarificare, care au apărut în procesul de evaluare.

Rezultatele finale în urma etapelor de evaluare efectuate urmează să apară în viitorul apropiat.

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de către Uniunea Europeană și este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În regiunea de Nord, partenerii proiectului sunt AO „Pro Cooperare Regională” și AO Centrul de Asistență Socio-Medicală la Domiciliu „CASMED”.

 

Partajare: