Voluntarii Gărzii Verzi vă doresc să aveți un mediu curat și sănătate de neclintit!

Voluntarii Gărzii Verzi vă doresc să aveți un mediu curat și sănătate de neclintit!
Asemeni furnicilor care nu pot răsturna un munte, dar îl pot muta încetișor, bucățică cu bucățică, este și Garda Verde din mun. Edineț!
Înarmați cu emoții pozitive și curaj, voluntarii au mers și astăzi la muncă în teren, pe străzile municipiului Edineț și ale satului Alexăndreni, fiind însoțiți de specialiști din Primărie, Inspectoratul de Poliție, Direcția Situații Excepționale.
Pentru a sensibiliza comunitatea privind efectele nocive ale arderii frunzelor și de a schimba atitudini și comportamente, voluntarii au abordat subiectul arderii resturilor vegetale prin prisma daunelor și a consecințelor. Tinerii au răspuns la întrebările edinețenilor legate de alternative de gestionare corectă a resturilor vegetale. Unii dintre locuitori erau interesați să afle, unde se pot adresa în caz că cineva dă foc la frunze și le afectează bunăstarea fizică și emoțională.
Voluntarii și specialiștii implicați în activități de informare au remarcat faptul că se poate de schimbat lucrurile în spre bine, dar lent și cu multă răbdare. Oamenii conștientizează pericolul și riscurile asupra sănătății, a mediului, nu și le doresc, de aceea, cu siguranță, vor parcurge la gestionarea rațională a deșeurilor. „Trebuie să acționăm pentru binele nostru, al tuturor!”, „Suntem gata și pe vreme caldă și cu mai puțin soare să vă fim alături!”, au menționat adepții Campaniei.
Mulțumim mult participanților din instituțiile de stat pentru colaborarea valoroasă!
Împreună suntem mai puternici și putem să mișcăm chiar și un munte din loc!
ASOCIAȚIA OBȘTEASCĂ „ASOCIAȚIA REPUBLICANĂ PENTRU INIȚIATIVE SOCIALE „ARIS” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Promovarea gestionării raționale a deșeurilor vegetale„ în municipiul Edineț în perioada august 2020 – februarie 2021, în colaborare cu Primăria municipiului Edineț. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.
Partajare: