Voluntarii Gărzii Verzi – de la ușă la ușă

Voluntarii Gărzii Verzi – de la ușă la  ușă
În perioada 25 – 27 noiembrie, Voluntarii Gărzii Verzi împreună cu coordonatorii de grup, specialiști ai instituțiilor de stat, au lucrat cu cetățenii după metoda „de la ușă la ușă”, explicând eficiența reutilizării deșeurilor biodegradabile.
Totodată, a fost promovată și metoda de colectare organizată a deșeurilor biodegradabile. În cadrul activității au fost distribuiți fluturași informativi despre diverse modele de compostare a deșeurilor în condiții casnice, în limbile română și rusă.
Acțiunea de informare „de la om la om”, are scopul de a spori gradul de informare și de a educa un număr cât mai mare de locuitori ai mun. Edineț pentru a aplica alternativele sănătoase ale arderii deșeurilor biodegradabile.
„Să NU fim INDIFERENȚI! Să începem schimbarea DE LA SINE! De fiecare dintre noi depinde cu ce aer vom respira, ce apă vom consuma și în ce mediu vom trăi noi și urmașii noștri!” – este concluzia voluntarilor și a cetățenilor celor mai receptivi care au susținut tinerii în acțiune.
ASOCIAȚIA OBȘTEASCĂ „ASOCIAȚIA REPUBLICANĂ PENTRU INIȚIATIVE SOCIALE „ARIS” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Promovarea gestionării raționale a deșeurilor vegetale„ în municipiul Edineț în perioada august 2020 – februarie 2021, în colaborare cu Primăria municipiului Edineț. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.
Partajare: