Un nou aspect al spațiilor verzi din raionul Edineț, lectii online

Un nou aspect al spațiilor verzi din raionul Edineț, lectii online

Recent, grație acestui proiect, elevii de la LT „Pan Halippa” din mun. Edineț, de la LT „M. Sadoveanu” din or. Cupcini, de la LT „V. Topală” din com. Zăbriceni, la fel și din gimnaziile din Parcova și Viișoara au frecventat câte o lecție online pe tema „Un mediu curat un viitor sănătos”. În cadrul acestor ore tineretul studios au discutat despre starea mediului înconjurător și utilizarea durabilă a resurselor naturale în raionului Edineț, la și despre importanța desfășurării în teritoriu a campaniei de plantare a arborilor ș.a.

Tot în cadrul lecțiilor, participanții au evidențiat problema colectării, separării şi prelucrării deşeurilor provenite din activităţile economice şi menagere ca sursa de poluare a mediului, îndeosebi pentru localităţile rurale.

AO „ECO-PROTECT” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Un nou aspect al spațiilor verzi din raionul Edineț” în raionul Edineț Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.

Sursa: stirideedinet.md

Partajare: