„Un nou aspect al spațiilor verzi din raionul Edineț” în plină desfășurare

„Un nou aspect al spațiilor verzi din raionul Edineț” în plină desfășurare

Recent, locuitorii s. Stolniceni, la fel și cei din s. Șofrîncani, și-au ridicat nivelul de cunoștințe despre spațiile verzi în cadrul activităților desfășurate grație implementării de către AO „ECO-PROTECT” a proiectului „Un nou aspect al spațiilor verzi din raionul Edineț”.

În cadrul acestor întruniri, participanții au discutat despre importanța și rolul spațiilor verzi ale localităților, despre starea acestora, trasând acțiuni menite de a crea un nou aspect spațiilor verzi. E de menționat că în fiecare localitate, din rândul participanților a fost formată câte un grup local de lucru care se va implica nemijlocit la realizarea în teritoriu a activităților preconizate, printre care se enumără: elaborarea proiectelor a Planurilor locale de acțiuni privind protecția mediului, a proiectelor Regulamentelor locale privind gestionarea și protejarea spațiilor verzi, la fel și revitalizarea unor porțiuni de spații verzi din localitate, prin efectuarea lucrărilor de salubrizare, plantarea florilor și arborilor.

Tot grație acestui proiect, în prezent elevii de la LT Fetești au participat la lecția online  pe tema „Un mediu curat un viitor sănătos”, discutând despre starea mediului înconjurător a raionului Edineț, principalele surse de poluare ș.a.

AO „ECO-PROTECT” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Un nou aspect al spațiilor verzi din raionul Edineț” în raionul Edineț Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.

Sursa: stirideedinet.md

Partajare: