Transfer de cunoștințe între ONG-urile din Nord și cele din Sud

Transfer de cunoștințe între ONG-urile din Nord și cele din Sud

Într-un efort constant de a consolida lupta împotriva corupției în Moldova, în data de 4 august, mai multe organizații neguvernamentale din regiunea de Nord au căutat să-și unească resursele și să împărtășească experiențele cu organizații similare din Sud. Pentru a încuraja schimbul de cunoștințe și experiențe, aceste organizații și-au deschis ușile pentru aceste vizite, creând astfel un cadru valoros pentru colaborare și învățare reciprocă.

Vizita de studiu organizațiile din Sud au început-o la AO ANIMA, care a dezvoltat un program inovator ce își propune să încurajeze implicarea tinerilor în combaterea corupției. Vizita ONG-urilor din Sud a permis schimbul de bune practici în ceea ce privește implicarea comunității în procesele de conștientizare în domeniul anticorupție. De asemenea, discuțiile s-au axat pe modalitățile de abordare a provocărilor legate de mobilizarea tinerilor într-un context social mai larg.

O altă gazdă care a beneficiat de grant pentru un proiect anticorupție este Asociația Nord Pres Club. Aceasta s-a axat pe dezbaterea problemei corupției prin intermediul diferitor emisiuni la care au fost invitați atât reprezentanți ai autorităților publice locale, ONGuri locale, cât și a instituțiilor din domeniu (CNA), reportaje și un teatru social cu explicarea conceptului corupției și impactul acesteia asupra vieții de zi cu zi.

Clinica Juridică, ultima organizație din cadrul vizitei care, în cadrul proiectului a dezvoltat un grup de CTL (Consiliu Local de Transparență), a prezentat conceptul de lucru al acestuia și importanța existenței lui într-o localitate. De asemenea participanții au putut învăța mai multe despre modalitățile prin care Clinica Juridică colaborează cu autoritățile locale pentru a promova transparența și responsabilitatea.

Schimbul de experiență dintre ONG-urile beneficiare de grant din Sudul Moldovei și cele din Nord, a avut un impact semnificativ în consolidarea eforturilor de combatere a corupției în Moldova. Acest dialog și colaborare continuă au oferit oportunități unice pentru învățare, dezvoltare și inovație în lupta împotriva corupției, reprezentând un pas important către o societate mai transparentă și responsabilă.

Partajare: