Serviciul de suport ONG din Regiunea de Nord vine cu o abordare nouă

Serviciul de suport ONG din Regiunea de Nord vine cu o abordare nouă

În anul doi de implementare a proiectului “Crearea serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a R. Moldova” a fost inclusă o componentă nouă la domeniul “Formare de capacități pentru membrii ONG”, și anume “Instruiri la solicitarea beneficiarilor”.

În acest context, la 26 aprilie 2021 și respectiv 22 februarie 2021 reprezentanții sectorului asociativ din Regiunea de Nord au fost instruiți în cadrul a două seminare tematice: “Buna Guvernare și prevederile Legii nr. 86/2020 cu privire la organizațiile necomerciale” și “Mecanismele desemnării procentuale, Legea 2% pentru organizațiile necomerciale”.

Organizațiile partenere ale proiectului sunt la etapa de ajustare a documentelor de constituire a ONG-ului în conformitate cu noile prevederi legale, iar această instruire era o necesitate pentru ei. De asemenea partenerii au învățat cum să gestioneze corect activitățile asociației prin evidența registrelor de bază: registrele instituționale, registrele de personal, registrele de implementare a proiectelor și cele de secretariat.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru organizațiile societății civile din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Partajare: