Să acționăm fiecare pentru binele comunității noastre!

Să acționăm fiecare pentru binele comunității noastre!
Pentru a avea un mediu mai curat și sănătos nu este destul să ne „DORIM”, trebuie să „ACȚIONĂM” au declarat voluntarii Gărzii Verzi.
În cadrul ședinței de lucru, tinerii s-au familiarizat cu sarcinile și responsabilitățile în activitățile de informare și educare a populației cu privire la prevenirea și reducerea efectelor nocive ale arderii deșeurilor vegetale. Împreună cu ei au fost trasate zonele de lucru ale mun. Edineț și formate 10 echipe de voluntari.
Pentru următoarea perioadă voluntarii Gărzii Verzi vor avea de realizat:
1. Adunări de cartier de informare a locuitorilor;
2. Activități de informare și educație a populației din mun. Edineț „de la poartă la poartă”;
3. Training-uri „de la egal la egal” cu elevii din instituțiile școlare pe care le reprezintă.
Voluntarii manifestă responsabilitate față de activitățile planificate și de abia așteaptă lucrul în teren cu comunitatea.
Suntem siguri de impactul pozitiv al activităților Gărzii Verzi asupra Edinețului, deoarece voluntarii manifestă maximă dedicație și grijă față de comunitate!
ASOCIAȚIA OBȘTEASCĂ „ASOCIAȚIA REPUBLICANĂ PENTRU INIȚIATIVE SOCIALE „ARIS” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Promovarea gestionării raționale a deșeurilor vegetale„ în municipiul Edineț în perioada august 2020 – februarie 2021, în colaborare cu Primăria municipiului Edineț. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.
Partajare: