Programul de Granturi Locale Nord – Lista finaliștilor

Programul de Granturi Locale Nord – Lista finaliștilor

În data de 19 septembrie 2022 AO „Pro Cooperare Regională” a anunțat lansarea Programului de Granturi Locale, derulat în cadrul proiectului „Cetățenii și organizațiile societății civile – împreună împotriva corupției”. Apelul de granturi locale este derulat cu suportul financiar al Uniunii Europene și al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Suma totală disponibilă – 350 000 euro.

Au fost depuse 28 propuneri de proiecte, fiecare în parte trecând printr-o serie de evaluări (evaluarea administrativă, evaluarea tehnico-financiară, ședințele online cu organizațiile aplicante).

De această dată bucură și calitatea înaltă a propunerilor de proiecte depuse, demonstrată prin cele 16  proiecte selectate spre finanțare, din totalul de 28 de propuneri de proiecte depuse. Acest fapt vine să confirme o dată în plus dezvoltarea capacităților societății civile din Regiunea de Nord în scrierea de proiecte și accesarea finanțărilor destinate acesteia.
Drept urmare, 16 proiecte au fost aprobate de către Delegația Uniunii Europene spre finanțare, dintre care: 4 propuneri de proiecte în sumă de până la 10 000 euro, 5 propuneri de proiecte până la 25 000 euro și 7 propuneri de proiecte cu un buget de până la 30 000 euro.

Organizațiile care urmează a fi finanțate în anul 2023 sunt:

Categoria „Granturi Mici” până la 10 000 Euro:
A.O. ”Glia”
A.O. ”Oameni pentru Oameni”
A.O. ”Tineri Activi”
A.O. ”LEX Voice”

Categoria „Granturi Medii” până la 25 000 Euro:
A.O. ”Plai”
A.O. ”Eco-Protect”
A.O. ”Asociația Femeilor Speranța- Mihăileni”
A.O. ”AFINA”
A.O. ”Aripi de Viață”

Categoria „Granturi Mari” până la 30 000 Euro:
A.O. ”Asociația Femeilor de Afaceri din Sectorul Rural, Rîșcani”
A.O. ”Agro-Cons- Drochia”
A.O. ”CIDP Anima”
A.O. ”Clinica Juridica”
A.O. ”Nord Press Club”
A.O. ”CRT Dacia”
A.O. ”Mileniul III”

Astfel, toate aceste 16 organizații vor implementa proiecte în localitățile din Regiunea de Nord în sumă totală de aproximativ 350 000 Euro.

Această activitate este realizată în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, co-finanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Nord, partener al proiectului este A.O. ”Pro Cooperare Regională”.

Partajare: