Primarii își doresc crearea GAL-lor în regiune

Primarii își doresc crearea GAL-lor în regiune

La 20 februarie 2017 în incinta Consiliului Raional Edineț a fost organizată o ședință de promovare a Programului LEADER destinată primarilor din raion, interesați de oportunitatea creării Grupurilor de Acțiune Locală la ei în regiune. Inițiativa abordării acestui subiect a venit din partea președintelui Consiliului Raional Edineț, Dl. Iurii Garas. La ședință au participat primari, angajați ai Consiliului Raional Edineț, reprezentanții societății civile ș.a.

Ședința a fost moderată de colaboratorii A.O. “Pro Cooperare Regională”, mun. Bălți. Prezentatorii au venit cu un mesaj justificativ referitor la avantajele și oportunitățile dezvoltării rurale în rezultatul asocierii acestora în Grupuri de Acțiune Locală, care ar fi pașii de inițiere a acestui proces și care ar fi responsabilitățile autorităților publice locale.

Menționăm faptul că începînd cu anul 2015, Asociația Obștească “Pro Cooperare Regională” promovează modelul dezvoltării rurale în baza abordării LEADER, iar încedpînd cu 1 februarie 2017 va facilita nemijlocit crearea Grupurilor de Acțiune Locală în regiunea de Nord a Republicii Moldova.

Partajare: