Participarea activă a cetățenilor din satul Cajba în gospodărirea eficientă a deșeurilor solide.

Participarea activă a cetățenilor din satul Cajba în gospodărirea eficientă a deșeurilor solide.
Astăzi, 25.11.2020 au avut loc lucrările de înființare a fâșiei forestiere de protecție la amenajarea gunoiștei din satul Cajba, raionul Glodeni.
Această fâșie forestieră va preveni poluarea pășunelor din zonă și a râulețul Căldărușa, afluient a râulețului Glodeanca, care se revarsă în rîul #Prut.
Lucrările au fost organizate de AO Centrul de Consultanță și Școlarizare în Agricultură Glodeni în parteneriat cu #PrimăriaCajba, în cadrul proiectului „Un mediu mai curat și sănătos pentru cetățenii din localitățile Iabloana, Hîjdieni și Cajba”.
AO Centrul de Consultanță și Școlarizare în Agricultură Glodeni este beneficiara Programul de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Un mediu mai curat și sănătos pentru cetățenii din localitățile Iabloana, Hîjdieni și Cajba” în satele #Hîjdieni, #Cajba și comuna #Iabloana, raionul #Glodeni.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeana și implementat de GIZ,German International Cooperation.
Parteneriil proiectului pentru regiunea Nord sunt Pro Cooperare Regională și CASMED.
Partajare: