Dezvoltarea comunității cu implicarea cetățenilor

Dezvoltarea comunității cu implicarea cetățenilor

La 15 iunie 2021, 17 reprezentanții ONG din regiunea de Nord au participat la sesiunea de instruire în domeniul „Dezvoltare comunitară participativă”. Scopul instruirii a fost ca reprezentanții sectorului asociativ să cunoască care sunt metodele de participare a cetățenilor în procesul decizional și care sunt modalitățile practice de implicare a cetățenilor în procesul decizional la nivel local.

După acest eveniment beneficiarii vor avea posibilitatea să aplice în practică cunoștințele și abilitățile formate până acum prin mobilizarea și implicarea cetățenilor în ședințele focus-grup din comunitate.

Începând cu luna ianuarie 2021, alte nouă asociații obștești din regiunea de Nord a Republicii Moldova beneficiază de instruire, consultanță în accesare de fonduri, suport logistic și asistență tehnică în vederea dezvoltării capacităților ONG și implicării mai active în procesul de dezvoltare locală.

Activitatea este parte componentă a proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” implementat de A.O. Pro Cooperare Regională.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru organizațiile societății civile din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Partajare: