Concursului republican ,,Eficiența Energetică prin ochi de copil”, premierea – AO APSI

Concursului republican ,,Eficiența Energetică prin ochi de copil”, premierea – AO APSI
Ședința de premiere din cadrul concursului republican ,,Eficiența Energetică prin ochi de copil”.
În data de 9 aprilie, a. c., în spațiul online, s-a desfășurat ședința de premiere a participanților la concursul republican ,,Eficiența Energetică prin ochi de copil”. Activitate a întrunit peste 80 de persoane.
Concursul sus- numit este organizat de către AO a Părinților în Sprijinul Învățământului, în parteneriat cu Agenția pentru Eficiență Energetică a Moldovei; Direcția Generală Educație Florești și Consiliul Raional Florești.
Această activitate a prins viață grație suportului UE prin proiectul ,,Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” și primordial datorită copiilor care au creat opere inedite.
La concurs au participat 324 de elevi din raioanele: Florești, Sîngerei, Șoldănești, Drochia, Soroca, Dondușeni, Orhei, Fălești, Telenești, Ungheni, Strășeni, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Criuleni, Cantemir, Briceni și municipiile Chișinău, Bălți, Ungheni.
Concursul a cuprins 3 secțiuni: eseu, poezie și desen. Participanții sunt elevii claselor 1-12 din Rep. Moldova.
Din 324 elevi vor fi premiați 144 elevi, deținătorii locurilor: premiul mare, locul 1, locul 2, locul 3 și 17 cadre didactice, îndrumători ai copiilor.
Alături de noi am avut oaspeți de onoare: Dnul Gârlea Eugeniu, Director – adjunct Agenția pentru Eficiență Energetică a Moldovei, Dna Zosim Liuba, metodist principal DGE Florești, Dna Bogdan Natalia, Șef Direcție Economie și Atragere a Investițiilor, Consiliul Raional Florești. Membrii juriului Dna Gherman Irina, prof. l și lit. română, Havrun Elena, profesor de biologie și Sochirca Alexandr, profesor de pictură Școala de Arte Florești. Totodată, îi avem alături și pe reprezentanții mass-media: Ziarul Actualități Floreștene și Ziarul Nostru, Soroca.
Rezultatele concursului le puteți găsi pe www.scoalamarculesti.info. Pentru întrebări puteți contacta 069461869.
AOPSÎ este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul Reabilitarea sistemului de iluminare din Gimnaziul „V. Alecsandri”, or. Mărculești- un pas spre sănătatea copiilor”.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED
Partajare: