Apa curată înseamnă sănătate!

Apa curată înseamnă sănătate!
Membrii AO „Băxani – Casa Părintească” și activiștii locali din s. Băxani sunt îngrijorați de calitatea apei potabile din localitate.
În cadrul seminarului informativ, organizat în data de 20 noiembrie, ei au discutat despre problema apei potabile. S-a menționat, că apa din majoritatea fântânilor din localitate nu corespunde normelor sanitaro-igienice, fiind poluată cu bacterii și nitrați, am discutat despre cauzele și consecințele poluării.
În cadrul activității practice au fost propuse măsuri de prevenire a poluării apei și determinat rolul APL și al cetățenilor pentru a îmbunătăți calitatea apei potabile din localitate.
Participanții au conștientizat mesajul activității: „Și tu ești responsabil de apa pe care o consumi!” și au decis să-l promoveze în comunitate.
AO „Băxani- Casa Părintească” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ,,Băxani – pentru un mediu sănătos și curat!” în s. Băxani raionul Soroca, regiunea Nord.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Parteneriil proiectului pentru Regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.
Partajare: