Un nou seminar – Colectare de fonduri pentru activitatea OSC

Un nou seminar – Colectare de fonduri pentru activitatea OSC

În data de 5 martie 2020, reprezentanții celor 9 organizații ale societății civile selectate de a beneficia de suport instituțional în următoarele 10 luni, vor participa la seminarul „Colectare de fonduri pentru activitatea OSC”. La această activitate participanții vor afla despre posibilitățile de a atrage fonduri pentru activitățile organizației. Seminarul va fi organizat de AO „Pro Cooperare Regională” în cadrul proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova”.

Pe parcursul acestei zile, particinpanții vor avea ocazia să-și dezvolte capacitățile pe așa subiecte ca: importanța atragerii fondurilor, motivația donatorilor, surse de finanțare pentru osc-uri, motoare de căutare și surse utile pentru identificarea finanțărilor, ș.a.

Pentru eficientizarea suportului oferit de echipa de proiect ONG-lor selectate, în următoarea etapă va fi elaborat un plan operațional de activitate pentru fiecare ONG. Activitățile sunt parte componentă a proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova”.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru organizațiile societății civile din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Partajare: