Un grup de fermieri pomicultori din raionul Ocnița, au discutat despre procedurile de creare și înregistrare a cooperativei și grupului de producători.

Un grup de fermieri pomicultori din raionul Ocnița, au discutat despre procedurile de creare și înregistrare a cooperativei și grupului de producători.

Vineri, 05 aprilie, membrii grupului de inițiativă s-au reunit în cadrul unei ședințe de lucru cu reprezentanții A.O. Pro Cooperare Regională și Proiectul Agricultura Competitivă (MAC-P), pentru a decide asupra creării unei cooperative.

Vitalie Rusu, manager proiecte în cadrul A.O. Pro Cooperare Regională și director al Centrului de suport în afaceri ”SMART HUB”, a menționat despre importanța creării formelor asociative în agricultură și despre oportunitățile pe care le pot avea grupurile de producători.

Iurie Capmaru, consultant financiar în cadrul proiectului MAC-P, le-a vorbit despre oportunitățile de finanțare pe care le pot accesa grupurile de producători în cadrul programului de granturi MAC-P și despre procedurile de creare a cooperativelor.

Au fost abordate și unele riscuri posibile care pot apărea în activitatea cooperativei, dar și despre căile de prevenire ale acestora.

Participanții au fost interesați despre oportunitățile pe care le oferă posibilitatea de depozitare și vânzare a merelor în comun, dar și despre programele de finanțare destinate grupurilor de producători.

Prin intermediul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare/ Česká rozvojová agentura – CzechAid, implementat de Asociația People in Need în parteneriat cu Pro Cooperare Regională și ADR Nord, susținem antreprenorii în procesul de creare a formelor asociative de business în Regiunea de Dezvoltare Nord și ghidăm IMM-urile cum să-și crească venturile și să dezvolte infrastructura de afaceri prin accesarea comună a surselor de finanțare.

Partajare: