Start ședințe focus-grup cu cetățenii

Start ședințe focus-grup cu cetățenii

Începând cu luna iunie 2020, A.O. Pro Cooperare Regională a reluat activitatea de lucru direct cu beneficiarii proiectului “Crearea serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” în vederea organizării ședințelor focus-grup la nivel local. Acest proces a fost asistat de asociațiile obștești beneficiare a proiectului care au asigurat logistica ședințelor, inclusiv comunicarea cu cetățenii și invitarea acestora la discuții. Până la moment au fost organizate 8 ședințe focus-grup, în grupuri mai mici ca de obicei și în mare parte în afara birourilor și sălilor de ședințe.

Scopul ședințelor focus-grup este de a scoate în evidență problemele cu care se confruntă cetățenii. Ședințele focus-grup dau posibilitate cetățenilor de a se implica în procesul de dezvoltare locală, de a colabora cu alți actori locali, de a veni cu sugestii și propuneri, ori posibile soluții pentru problemele care-i afectează.

Tote ideile și propunerile cetățenilor într-un final se regăsesc în cererile de finanțare elaborate de asociațiile obștești din localitate, care mai apoi sunt depuse către diverși donatori în așteptarea surselor de finanțare corespunzătoare problemelor și necesităților locale.

Proiectul „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” este implementat în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.

Partajare: