La 15 ianuarie 2020 AO „Pro Cooperare Regională” a finalizat prima etapă de evaluare și selectare a primelor 9 organizații ale societății civile care vor beneficia de suport instituțional în următoarele 10 luni. Astfel, pentru 27 ianuarie echipa de proiect a planificat prima sesiune de instruire „Utilizarea tehnologiilor informaționale în procesul de comunicare internă și externă a organizației”.
Concomitent cu activitățile de instruire ONG-le selectate beneficiază de consultanță în scrierea cererii de finanțare către diverși donatori, în conformitate cu domeniul de activitate și obiectivele statutare ale organizației.
Pentru eficientizarea suportului oferit de echipa de proiect ONG-lor selectate, în următoarea etapă va fi elaborat un plan operațional de activitate pentru fiecare ONG. Activitățile sunt parte componentă a proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova”.
Acest proiect este finanțat din sursele Proiectului ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), care va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.
Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.
Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.
Conținutul anunțului este responsabilitatea exclusivă a Proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru organizațiile societății civile din Regiunea de Nord a Republicii Moldova”, și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.