Producătorii de lapte și-au dezvoltat cunoștințele în îngrijirea bovinelor

Producătorii de lapte și-au dezvoltat cunoștințele în îngrijirea bovinelor

Asociația Fermierilor – Producători de Lapte  în parteneriat cu Asociația Obștească Pro Cooperare Regională, au organizat azi, 28 februarie 2018, Seminarul practic: „ Întreținerea copitelor la vaci”.

Activitatea s-a desfasurat în incinta fermei  Î.M. ”Millstream Dairy” S.R.L, s. Goleni r-nul Edineț.

La eveniment au participat 36 de fermieri – producători de lapte, membrii Asociatiei Fermierilor- Producatori de Lapte și prestatori de servicii de consultanță în agricultură din Nordul Moldovei.

Seminarul a inclus atit partea practică, prin demonstrarea procesului de intreținere și curațare a copitelor la bovine, cit si partea teoretică, prezentata de catre Expertul podotehnist , MOCĂNAȘ Traian din România.

În cadrul evenimentului au fost prezentate informații despre asigurarea sănătății podale la bovine, depistarea și tratarea corectă a afecțiunilor copitelor, cît și tipurile de afecțiuni podale care pot genera complicații multiple cu consecințe ireversibile.

Activitatea a fost organizată în cadrul Proiectului ”MILK”, implementat de Asociația Obștească Pro Cooperare Regională, cu susținerea financiară a Fundației HEKS-Moldova, Reprezentanța Fundației Elvețiene HEKS-EPER, care include un șir de intervenții orientate spre facilitarea dezvoltării sectorului de lapte din R. M. prin activități de dezvoltare a capacităților actorilor din sector, îmbunătățirea accesului la finanțare și dezvoltarea infrastructurii fermelor.

 

Partajare: