Producătorii de lapte interesați de îmbunătățirea bazei furajere

Producătorii de lapte interesați de îmbunătățirea bazei furajere

Asociația Obștească Pro Cooperare Regională în parteneriat cu Asociația Fermierilor – Producători de Lapte, au organizat azi, 31 ianuarie 2018, în or. Bălți atelierul de lucru: „ Aspectele de furajare a vacilor de lapte. Factori care influențeaza eficiența furajarii”.

La eveniment au participat 56 de fermieri – producători de lapte, furnizori de semințe și prestatori de servicii de consultanță în agricultură.

În cadrul atelierului au fost prezentate informații despre tehnologiile de prelucrare a solului, managementul deșeurilor de origine animală și metodele de asigurare a bazei furajere la bovinele de lapte prin utilizarea culturilor furajere cu productivitate inaltă.

Evenimentul a fost marcat prin participarea consilierului ENPARD pe probleme de competitivitate în agricultură Dl Martin STRUCK, care a prezentat tehnologiile de cultivare a sfeclei furajere și metodele de utilizare în alimentarea bovinelor.

La finalul activitatii au fost stabilite relații de colaborare dintre furnizorii de semințe și fermieri care în premieră vor accesa hibrizi de prumb utilizate în producerea silozului.

Atelierul a fost organizat in cadrul Proiectului ”MILK”, implementat cu susținerea financiară a Fundației HEKS-Moldova, Reprezentanța Fundației Elvețiene HEKS-EPER, care include un șir de intervenții orientate spre facilitarea dezvoltării sectorului de lapte din R. M. prin activități de dezvoltare a capacităților actorilor din sector, îmbunătățirea accesului la finanțare și dezvoltarea infrastructurii fermelor.

Partajare: