Producătorii de lapte din Rîșcani interesați de crearea unei cooperative

Producătorii de lapte din Rîșcani interesați de crearea unei cooperative

Asociația Crescătorilor de Bovine din raionul Rîșcani, creată cu suportul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, au discutat despre procedurile de creare și înregistrare a cooperativei și grupului de producători.

Miercuri, 27 martie, membrii Asociației Crescătorilor de Bovine din raionul Rîșcani, s-au reunit în cadrul unei ședințe de lucru, pentru a decide asupra creării unei cooperative de producere a laptelui. În cadrul activității a fost constituit grupul de inițiativă și s-a semnat acordul de constituire al grupului.

Vitalie Rusu, manager proiecte în cadrul A.O. Pro Cooperare Regională, le-a vorbit despre oportunitățile de finanțare pe care le pot accesa grupurile de producători în cadrul programului de granturi MAC-P și a programului de subvenționare implementat de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Au fost abordate și unele riscuri posibile care pot apărea în activitatea cooperativei, dar și căile de prevenire ale acestora.

Participanții au fost interesați despre oportunitățile pe care le oferă posibilitatea de a vinde laptele în comun, dar și despre programele de finanțare destinate grupurilor de producători, și speră că vor face față provocărilor.

Prin intermediul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare/ Česká rozvojová agentura – CzechAid, implementat de Asociația People in Need în parteneriat cu Pro Cooperare Regională și ADR Nord, susținem antreprenorii în procesul de creare a formelor asociative de business în Regiunea de Dezvoltare Nord și ghidăm IMM-urile cum să-și crească veniturile și să dezvolte infrastructura de afaceri prin accesarea comună a surselor de finanțare.

Partajare: