Producătorii agricoli interesați de programele MAC-P și IFAD

Producătorii agricoli interesați de programele MAC-P și IFAD

Asociația Obștească Pro Cooperare Regională în parteneriat cu Asociația Fermierilor – Producători de Lapte, au organizat marți, 5 martie 2019, în or. Bălți, seminarul de informare: ”Managementul financiar al întreprinderilor agricole. Prezentarea programelor de finanțare MAC-P și IFAD”.

La eveniment au participat producători agricoli, prestatori de servicii de consultanță financiară, reprezentanții unităților de implementare din cadrul programelor MAC-P și IFAD.

În cadrul atelierului au fost discutate informații despre aspectele specifice a managementului financiar în cadrul întreprinderilor agricole micro și mici. Dna Elena Iavorscaia, expert în contabilitate, a informat participanții despre procedurile contabile utilizate de gospodăriile țărănești și societățile cu răspundere limitată cu activități agricole.

Reprezentantul unității de implementare a Programului MAC-P, dl. Efim LUPANCIUC, a prezentat măsurile programului MAC-P orientate spre consolidarea antreprenorilor agricoli de a crea grupuri de producători, în vederea dezvoltării afacerilor prin accesarea comună a surselor de finanțare cu componente de grant.

Reprezentanții UCIP-IFAD au prezentat programele de finanțare pentru agricultori, liniile de creditare cu componente de grant și aspectele procedurale de aplicare la acestea.

Atelierul a fost organizat cu susținerea financiară a Fundației HEKS-Moldova, Reprezentanța Fundației Elvețiene HEKS-EPER și susținerea financiară a Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundației Est-Europene, în cadrul Proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”.

Partajare: