Problemele cetățenilor au fost auzite de administrația publică locală Limbenii Noi.

Problemele cetățenilor au fost auzite de administrația publică locală Limbenii Noi.

La 5 ianuarie 2021 a avut loc ședința de actualizare a Planului de dezvoltare locală al s. Limbenii Noi r-l Glodeni, la care au participat angajații primăriei, reprezentanții instituțiilor publice, consilieri, agenți economici, reprezentanți ONG și membrii grupului de inițiativă locală. În cadrul ședinței de actualizare au fost discutate și analizate problemele prioritare cu care se confruntă în prezent comunitatea, inclusiv cele identificate de cetățeni în cadrul ședințelor focus-grup organizate la nivel local. Activitățile propuse de cetățeni au fost incluse în planul de dezvoltare locală, acestea urmează să fie analizate și aprobate la următoarea ședință de consiliul local Limbenii Noi.

Implicarea membrilor comunității în soluționarea problemelor locale nu se produce de la sine, acest proces este stimulat și încurajat de liderii comunitari și de cetățenii activi (grup de inițiativă locală), iar succesul acțiunilor dintr-o comunitate depinde de măsura în care sunt promovate interesele și nevoile cetățenilor.

Activitatea este parte componentă a proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” implementat de A.O. Pro Cooperare Regională.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru organizațiile societății civile din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Partajare: