Primari interesați de crearea GAL-lor în regiune

Primari interesați de crearea GAL-lor în regiune

La 26 ianuarie 2017 în incinta Consiliului Raional Fălești a fost organizată o ședință consultativă a primarilor din raion interesați de oportunitatea creării Grupurilor de Acțiune Locală la ei în regiune. Inițiativa abordării acestui subiect a venit din partea Consiliului Raional Fălești și a primarilor din raion, care își doresc o dezvoltare rurală durabilă. La ședință au participat 33 primari, reprezentanții societății civile și alți lideri locali.

Prezentatorii au venit cu un mesaj justificativ referitor la avantajele și oportunitățile dezvoltării rurale în rezultatul asocierii acestora în Grupuri de Acțiune Locală, care ar fi pașii următori în inițierea acestui proces și care ar fi responsabilitățile autorităților locale.

Menționăm faptul că începînd cu anul 2015, Asociația Obștească “Pro Cooperare Regională” promovează modelul dezvoltării rurale în baza abordării LEADER, iar începînd cu 1 februarie 2017 va facilita nemijlocit crearea Grupurilor de Acțiune Locală în regiunea de Nord a Republicii Moldova.

Partajare: