Parlamentul Rural European, Schärding, Austria, noiembrie 2015

Parlamentul Rural European, Schärding, Austria, noiembrie 2015

Aociatia Obsteasca “Pro Cooperare Regionala” a fost prezenta la cel de-al 2-lea Parlament Rural European care a avut loc in orașul Schärding, Austria in luna noiembrie 2015. Punctul culminant al evenimentului l-a constituit adoptarea unui Manifest care exprima aspiratiile si cerintele comunitatilor rurale din 40 de tari europene. Acest manifest va sta la baza unei campanii continue si actiuni de advocacy din partea comunitatilor rurale fata de institutii si autoritati centrale si locale in fiecare tara precum si institutii ale Uniunii Europene.

Toti cei prezenti susțin cu tărie o abordare teritorială, integrată și bazată pe parteneriat pentru dezvoltare rurală, desfășurată într-un spirit de comunicare local-național. Se doreste aplicarea pe scară largă a principiului LEADER, și extinderea sa în Dezvoltarea Comunitatăților Locale, atât în interiorul, cît și în afara Uniunii Europene.

“Suntem extrem de preocupați de lipsa actuală, în multe țări, a unui proces integrat de dezvoltare regională și rurală”.  

“Îndemnăm toate guvernele/institutiile/societatea civila din țările regiunilor Balcanilor de Vest și a Mării Negre (inclusiv R. Moldova) să pună bazele unui parteneriat pentru initierea programului LEADER”

Partajare: