MEMORANDUM DE ÎNȚELEGERE privind înființarea Platformei Europene a Business-ului Regional

MEMORANDUM DE ÎNȚELEGERE privind înființarea Platformei Europene a Business-ului Regional

La data de 21 mai 2019, echipa Centrului de suport in afaceri SMART HUB, creat în cadrul A.O. Pro Cooperare Regională, a participat la Adunarea Generală și Recepția de Networking a European Business Association (EBA). In cadrul evenimentului a fost lansată Platforma Europeană a Business-ului Regional, care presupune o colaborare între cele 6 HUB-uri, create cu susținerea financiară a Uniunii Europene și cofinanțat de Guvernul Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene, în cadrul Proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”. De asemenea, în cadrul evenimentului, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între EBA și Centrele de suport în afaceri pentru constituirea Platformei.

E.S. Ambasador al Uniunii Europene la Chișinău, Dl Peter Michalko a felicitat noua platformă creată și împreună cu E.S. Ambasadorul Suediei în Moldova, Dna Anna Lyberg au înmânat Certificatele către hub-uri.

Dl Sorin Mereacre, președintele Fundației Est Europene, a felicitat Centrele de suport în afaceri și a menționat importanța sustenabilității și funcționării platformei lansate sub egida EBA.

Scopul acestei platforme este promovarea, dezvoltarea și consolidarea mediului de afaceri și asigurarea unei mai bune reprezentări a vocii întreprinderilor din regiuni prin evenimente comune, reuniuni tematice, ateliere de lucru, seminare ș.a. Obiectivul principal al platformei este de a oferi sprijin și schimb de experiență în domenii cum ar fi consolidarea capacităților, susținerea afacerilor și promovarea celor mai bune standarde și practici europene legate de activitatea antreprenorială, sprijin în implementarea AA/DCFTA, și cooperarea reciprocă în cadrul proiectelor de dezvoltare a sectorului privat.

Partajare: