La Bălți a avut loc a II-a ediție a conferinței dedicate rezultatelor proiectului ”MILK”

La Bălți a avut loc a II-a ediție a conferinței dedicate rezultatelor proiectului ”MILK”

Bălți, 30 noiembrie 2018. Asociația Obștească Pro Cooperare Regională a organizat Conferința anuală de totalizare a rezultatelor pentru anul 2018, a proiectului ”MILK”. Evenimentul a avut drept scop prezentarea informației cu privire la realizările proiectului ”MILK”, în anul curent.

Totodată, în cadrul conferinței au fost prezentate activitățile realizate de Asociația Fermierilor-Producători de Lapte, care a fost lansată anul trecut, cu suportul proiectului ”MILK”.

Dna Ana Pancrat, președintele Asociației Fermierilor-Producători de Lapte, a menționat despre importanța cooperării producătorilor de lapte, în vederea soluționării dificultăților comune, prin dezvoltarea dialogului inițiat cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale și Mediului. Relațiile stabilite cu furnizorii de input-uri de către membrii asociației, prin activitățile susținute de proiectul ”MILK”, în vederea accesării materialului semincer de porumb pentru siloz, dar și al materialului genetic performant, care necesită a fi dezvoltate. În urma intervențiilor menționate, fermierii au înregistrat progrese vizibile, care au sporit productivitatea fermelor.

Vitalie Rusu, manager de proiect, a calificat cooperarea fermierilor-producători de lapte din regiune, drept progresivă, fapt care este demonstrat prin apariția și înregistrarea a patru asociații raionale noi, cu suportul proiectului ”MILK”, în anul 2018.

În cadrul Conferinței, președinții asociațiilor raionale au depus cererile de aderare la Asociația Fermierilor-Producători de Lapte, care la moment reprezintă interesele a peste șaizeci de fermieri-membri ale asociațiilor, dar și a altor crescători de bovine din întreaga țară, care sunt implicați în activitățile asociației.

Conferința a dezvoltat platforma de comunicare în cadrul căreia a fost realizat un schimb de opinii privind perspectivele viitoarelor colaborări, inițierea unor parteneriate între mediul de afaceri, autorități și organizațiile aferente sectorului de lapte.

În perioada 2017-2021, în cadrul proiectului ”MILK”, vor fi realizate mai multe activități care vor facilita dezvoltarea sectorului de lapte, prin facilitarea dezvoltării capacităților, promovarea cooperării și dezvoltarea infrastructurii de afaceri.

Acest proiect este implementat cu suportul financiar al Reprezentanței în Republica Moldova a Fundației Elvețiene HEKS-EPER.

Partajare: