Grupurile de inițiativă locală preiau bunele practici din regiune

Grupurile de inițiativă locală preiau bunele practici din regiune

25 reprezentanți ONG, beneficiari ai proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” implementat de A.O. Pro Cooperare Regională, împreună cu membrii grupurilor de inițiativă locală, au participat joi, 22 octombrie, la o vizită de studiu în satul Mihăileni, raionul Rîșcani.

Pe parcursul vizitei, participanții au avut ocazia să afle mai multe detalii despre proiectele comunitare de succes din localitate. Gazda evenimentului, A.O. „Speranța – Mihăileni” în parteneriat cu primăria satului Mihăileni au prezentat obiectivele locale, renovate/dotate cu contribuția donatorilor și a cetățenilor, inclusiv prin intermediul platformei online de colectare de fonduri sprijina.md.

Începând cu luna ianuarie 2020, nouă asociații obștești din regiunea de Nord a Republicii Moldova au beneficiat de instruire, consultanță în accesare de fonduri, suport logistic și asistență tehnică în vederea  dezvoltării capacităților ONG în vederea implicării mai active în procesul de dezvoltare locală.

Activitatea este parte componentă a proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” implementat de A.O. Pro Cooperare Regională.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru organizațiile societății civile din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Partajare: