Grupurile de Acțiune Locală din România – exemplu de bune practici pentru liderii comunitari din Republica Moldova

Grupurile de Acțiune Locală din România – exemplu de bune practici pentru liderii comunitari din Republica Moldova
În contextul facilitării transferului de practici pozitive pentru reprezentanţii sectorului asociativ, privat şi Administraţie Publică Locală din Republica Moldova, Asociatia Obsteasca “Pro Cooperare Regională”  din mun. Balti , în perioada 20-23 aprilie 2016 a organizat o vizită de studiu la Grupuri de Actiune Locala (GAL) in trei județe din România: Iasi, Bacau si Brasov.
Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Reabilitarea Infrastructurii Sociale ” și a avut scopul de a familiariza reprezentantii sectorului asociativ, privat si APL cu activitatea Grupurilor de Actiune Locală din România, precum și rolul acestora  în implementarea proiectelor în mediul rural din resursele Programului LEADER*.
*LEADER (Legături între acţiuni de dezvoltare rurală) a fost lansat de UE în 1991, cu scopul de a ameliora potenţialul de dezvoltare a zonelor rurale, prin exploatarea iniţiativelor şi competenţelor locale, prin promovarea dobândirii de cunoştinţe privind dezvoltarea locală integrată şi prin răspândirea acestor cunoştinţe în alte zone rurale. De la lansarea sa, LEADER urmăreşte să ofere comunităţilor rurale din UE o metodă de implicare a partenerilor locali în orientarea dezvoltării viitoare a
zonei lor.
––––––––––––––
Vizita dată reprezintă o continuitate a ideii promovate de Pro Cooperare Rgională  în contextul dezvoltării rurale, iniţiată în anul 2015, în rezultatul colaborării cu Grupurile de Acţiune Locală din Romania.
Preluarea totala sau partiala a informatiei din articolul dat se permite doar cu mentionarea sursei la final.
Partajare: