Fermierii din nordul Moldovei își pot îmbunătăți cunoștințele în domeniul zootehniei

Fermierii din nordul Moldovei își pot îmbunătăți cunoștințele în domeniul zootehniei

Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni, raionul Edineț, în colaborare cu Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională”, anunță înscrierea la cursul de instruire în domeniul zootehniei, disciplina „Crescător de animale”.

La cursurile de instruire sunt invitați să se înscrie, în primul rând, fermierii din regiunea de nord a republicii (și nu numai) care au nevoie de instruire. Cursurile vor fi ținute de către profesori de la colegiul din Brătușeni și specialiști în domeniu. Pe lângă lecțiile teoretice, cursanții își vor aplica cunoștințele în practică.

După absolvirea cursului, cu o durată de aproximativ șase luni (teorie și practică), cursanții vor obține un certificat de studii aprobat și validat de Ministerul Educației. Certificatul obținut le va servi fermierilor ca bază pentru accesarea subvențiilor în agricultură și alte finanțări, precum și pentru a se încadra în câmpul muncii.

Cursurile de instruire sunt organizate în cadrul proiectului „Sporirea producției şi facilitarea accesului la piață pentru fermierii din zona de nord a Republicii Moldova”, implementat de A.O. „Pro Cooperare Regională” și finanțat de Fundația HEKS-EPER Moldova. Taxa de studii este de 950 de lei, ceea ce constituie 20% din valoarea totală a contractului de studii, restul sumei fiind acoperită de A.O. „Pro Cooperare Regională”, cu suportul financiar al Fundației HEKS Moldova.

Curriculumul pentru disciplina „Crescător de animale”, aprobat de Ministerul Educației, se axează pe însușirea a 7 capitole: „Bazele antreprenorialului”, „Tehnologia producerii, conservării și preparării nutrețurilor”, „Nutriția și alimentația animalelor domestice”, „BazeIe sanitar-veterinare și reproducerea animalelor”, „Mașini și instalații zootehnice”, „Practica de producere”.

În perioada 01-10 martie 2017, doritorii de a se înscrie la acest curs de instruire urmează să depună la Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni următoarele acte:

  • diplomă / certificat de absolvire a studiilor (scoală generală / gimnaziu, liceu, colegiu etc.);
  • certificat medical (086-U);
  • copia buletinului de identitate;
  • 6 fotografii color (dimensiune 3×4);
  • certificat de componență a familiei (de la primărie);
  • copia buletinului de identitate a părinților (pentru persoanele care nu au atins vârsta de 18 ani).

–––––––––

Persoană de contact:

Ghenadie Frecăuțanu, director-adjunct

Colegiul de Zootehnie și Medicină Veterinară din Brătușeni

tel. secretariat: (246) 75594

tel. mob.: 069335493

e-mail: zoobrat@mail.ru

http://colegiiagricole.md/colegiul-de-medicina-veterinara-si-economie-agrara-din-bratuseni/admiterea-2017/cursuri-2017.html

Partajare: