Conferința de lansare a proiectului MILK

Conferința de lansare a proiectului MILK

Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională” a organizat azi, 10 octombrie 2017, în or. Bălți, Conferința de lansare a proiectului „Milk Market Improvement through Linkages & Knowlege- MILK” (Facilitarea dezvoltării sectorului de lapte prin îmbunătățirea cunoștințelor și relațiilor de colaborare).

La  eveniment au participat 73 de fermieri – producători de lapte și cca. 60 de reprezentanți ai instituțiilor de stat, din administrațiile publice locale, prestatori de servicii de consultanță în agricultură și furnizori de produse și utilaje agricole, etc.

În cadrul conferinței au fost prezentate proiectele și activitățile realizate de către Asociația Pro Cooperare Regională și alte proiecte implementate cu susținerea financiară a Fundației HEKS-Moldova, dar și  produse ale diferitor companii de furnizare a semințelor utilizate în producerea de furaje și furnizori de material genetic pentru bovine.

Evenimentul a fost marcat prin lansarea activității Asociației Fermierilor-Producători de Lapte, care a fost creată și a început activitatea anul curent la înițiativa a celor mai mari producători de lapte din Regiunea de Nord, cu suportul Proiectului ”MILK”. Organizația este reprezentată de către președintele asociației, dna. Ana Pancrat, fermier din r-nul Edineț.

La finalul evenimentului a fost semnat un acord de colaborare între Asociația Fermierilor-Producători de Lapte și Asociația Pro Cooperare Regională, care are ca scop facilitarea dezvoltării sectorului de lapte prin activități de dezvoltare a cunoștințelor și de susținere a fermierilor în procesul accesării de bunuri și servicii de calitate înaltă,  utilizate în procesul de producere a laptelui.

Menționăm că proiectul este implementat cu susținerea financiară a Fundației HEKS-Moldova, Reprezentanța Fundației Elvețiene HEKS-EPER, care include un șir de intervenții orientate spre facilitarea dezvoltării sectorului de lapte din R. M. prin activități de dezvoltare a capacităților actorilor din sector, îmbunătățirea accesului la finanțare și dezvoltarea infrastructurii fermelor.

Partajare: