Au fost preselectate organizațiile societății civile din nordul republicii care ar putea beneficia de susținere în următorul an

Au fost preselectate organizațiile societății civile din nordul republicii care ar putea beneficia de susținere în următorul an

Asociația Obștească ”Pro Cooperare Regională” din Bălți a dat start proiectului “Crearea Serviciului de Suport Instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova”. În prima etapă echipa a anunțat că va selecta 9 beneficiari cu care vor lucra în acest an. Între timp a fost făcută publică lista a 10 ONG-uri preselectate, iar după vizitele în teritoriu va fi prezentată și lista finală. 

Aceștia sunt: 

  1. A.O. „ECO-Protect”, mun. Edineț;
  2. A.O. „Optimiștii”, s. Tîrnova r-l Edineț;
  3. A.O. „Lunca Ciuhurului”, s. Hlinaia r-l Edineț;
  4. A.O. „Pomul Verde”, s. Bocani r-l Fălești;
  5. A.O. „Baștina”, or. Rîșcani;
  6. A.O. „Smart Village”, or. Rîșcani;
  7. A.O. “Speranța-Mihăileni”, s. Mihăileni r-l Rîșcani;
  8. A.O. “Genul-Nord”, s. Recea r-l Rîșcani;
  9. A.O. „Asociația Băștinașilor din Băhrinești”, s. Băhrinești r-l Florești.
  10. A.O. Urmașii lui Leonardo, s. Limbenii Noi r-l Glodeni

Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea instituţională şi consolidarea capacităţilor organizaţiilor societății civile prin crearea unui Serviciu de Suport Instituțional pentru OSC şi ca urmare creşterea rolului sectorului asociativ în implementarea politicilor publice la nivel local şi regional.

Acest proiect este finanțat din sursele Proiectului ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), care va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Partajare: