Atelierul ”Îmbunătățirea procesului de recoltare a culturilor furajere” a avut loc la Bălți

Atelierul ”Îmbunătățirea procesului de recoltare a culturilor furajere” a avut loc la Bălți

Asociația Obștească Pro Cooperare Regională în parteneriat cu Asociația Fermierilor – Producători de Lapte, au organizat joi, 7 februarie 2019, în or. Bălți atelierul de lucru: ”Îmbunătățirea procesului de recoltare a culturilor furajere”.

La eveniment au participat fermieri – producători de lapte, furnizori de semințe și prestatori de servicii de consultanță în agricultură.

În cadrul atelierului au fost prezentate informații despre tehnologiile de prelucrare a solului, managementul terenurilor utilizate pentru pășunat și metodele de asigurare a bazei furajere la bovinele de lapte prin utilizarea culturilor furajere cu productivitate înaltă.

Evenimentul a fost marcat prin participarea expertului Gabriel PATRU (România), care a prezentat tehnologiile de cultivare a lucernei și metodele de utilizare în alimentarea bovinelor.

Reprezentanții companiilor SEED-TRADE, EURALIS, AGRODOR au prezentat produsele și tehnologiile pe care le propun pe piață pentru producerea furajelor.

La finalul activității au fost stabilite relații de colaborare dintre furnizori și fermieri care vor accesa semințe de porumb, sorg și lucernă.

Atelierul a fost organizat cu susținerea financiară a Fundației HEKS-Moldova, Reprezentanța Fundației Elvețiene HEKS-EPER și susținerea financiară a Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundației Est-Europene, în cadrul Proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”.

Partajare: