ATELIERUL ”FACILITAREA ACCESULUI FERMIERILOR LA MATERIAL GENETIC PERFORMANT” A AVUT LOC LA BĂLȚI

ATELIERUL ”FACILITAREA ACCESULUI FERMIERILOR LA MATERIAL GENETIC PERFORMANT” A AVUT LOC LA BĂLȚI

Asociația Obștească Pro Cooperare Regională în parteneriat cu Asociația Fermierilor – Producători de Lapte, au organizat miercuri, 20 martie 2019, în or. Bălți atelierul de lucru: ”Facilitarea accesului fermierilor la material genetic performant”.

La eveniment au participat fermieri – crescători de bovine, furnizori de material genetic și prestatori de servicii de consultanță în agricultură.

Evenimentul a fost marcat prin participarea expertului Fokko Tolsma (Olanda), care a prezentat informații despre tehnologiile de întreținere a sănătății la bovine.

Reprezentanții companiei de distribuire a materialului genetic, au prezentat informații despre tehnologiile de îmbunătățire a bonității în ferme și aspecte care pot asigura creșterea productivității animalelor.

La finalul activității au fost stabilite relații de colaborare dintre furnizori și fermieri care vor accesa servicii de consultanță și material genetic de calitate înaltă.

Atelierul a fost organizat cu susținerea financiară a Fundației HEKS-Moldova, Reprezentanța Fundației Elvețiene HEKS-EPER și susținerea financiară a Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundației Est-Europene, în cadrul Proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”.

Partajare: