Alte 9 ONG-uri instruite în Elaborarea cererii de finanțare

Alte 9 ONG-uri instruite în Elaborarea cererii de finanțare

În perioada 18-19 martie 2021, reprezentanții celor 9 organizații ale societății civile selectate în faza a II-a a proiectului de a beneficia de suport instituțional în următoarele luni, au participat la un seminar de două zile cu tematica „Elaborarea cererii de finanțare”, organizat de AO „Pro Cooperare Regională” în cadrul proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova”.

La acest seminar participanții au avut ocazia să-și dezvolte capacitățile în scrierea cererii de finanțare parcurgând așa pași ca: identificarea și justificarea problemei, stabilirea scopului și obiectivelor, metode de implementare a proiectului, planul de lucru, planul de monitorizare, bugetul, prezentarea rezultatelor și altele.

Pentru eficientizarea suportului oferit de echipa de proiect ONG-lor selectate, în următoarea etapă va fi elaborat un plan operațional de activitate pentru fiecare ONG. Activitățile sunt parte componentă a proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova”.

Cu un mic suport de susținere a acestor ONG-uri, a venit echipa de implementare a proiectului, oferind fiecăruia câte un set format dintr-un pachet de hârtie, o agendă, un set de careoce pentru flipchart, o mapă de oficiu și un rulou de hârtie pentru flipchart.

E de menționat faptul că pe parcursul activității, cu scopul reducerii riscului de răspândire a Covid-19, participanții au fost într-un număr de până la 20 de persoane, au folosit măști și dezinfectanți.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Proiectului „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru organizațiile societății civile din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Partajare: