Prima pagină   |   Harta site-ului   |  Tel. 0 (373-231) 9-25.46  |  Fax. 030 555 423

     Română      English

Zona de activitate

Parteneri


Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente
 


Prima pagină  »  Proiecte  »  Social (RIS)
Proiecte Sociale curente

Proiectul RIS a fost conceput ca un instrument de stimulare și resposabilizare a populației din mediul rural, de a se implica activ în viața socială a comunității și dezvoltatrea parteneriatelor  locale prin mobilizarea tuturor factorilor interesați.

Proiectul are drept scop  îmbunătățirea condițiilor de trai a populației din zona rurală prin renovarea  clădirilor infrastructurii sociale(școli și grădinițe).

Începînd cu anul 2006 Asociația Obștească Pro Cooperare Regională cu suportul financiar al Fundației Elvețiene HEKS implementează proiectul RIS. În cadrul proiectului RIS Instituțiile de învățămînt din regiunea de nord a Republicii Moldova pot beneficia de suport financiar sub formă de grant în mărime de pînă la 5000 € echivalentul în lei moldovenești.

În periada anilor 2006-2015 proiectul RIS a evoluat pozitiv atît din punct de vedere a numărului de beneficiari cît și din perspectiva ariei geografice de acoperire. Inițial proiectul RIS a oferit suport financiar pentru școli și grădinițe din două raioane din regiunea de nord a Republicii Moldova și anume: rl. Drochia și rl. Rîșcani. Ulterior, începînd cu anul 2009 proiectul RIS s-a extins în 5 raioane din regiunea de nord a Moldovei astfel cuprinzînd 7 raioane și anume: rl. Edineț, rl. Glodeni, rl. Fălești, rl. Sîngerei, rl. Florești, rl. Drochia și rl. Rîșcani. În anul 2014 priectul RIS și-a lărgit aria de finanțare a proiectelor sociale în alte 4 raioane noi: rl. Ocnița, rl. Briceni, rl. Dondușeni și rl. Soroca.  Astfel, în prezent, reprezentanții școlilor și grădinițelor din 11 raioane de nord a Republicii Moldova pot beneficia de suport financiar din partea fundației Elvețiene HEKS, gestionat de Asociația Obștească Pro Cooperare Regională Bălți.

AO Pro Cooperare Regională colaborează cu comunitățile rurale pe principii de parteneriat  oferind suport financiar de сel mult 50% din valoarea totala a proiectului și oferă asistență in facilitarea și monitorizarea comunităților care doresc sa implementeze proiecte. Comunitățile contribuie cu сel putin 50% din valoarea proiectului și sunt responsabile de elaborarea cererii de finanțare, organizarea concursului de oferte, supravegherea realizării lucrărilor din proiect și asigurarea durabilității obiectelor renovate.

Prin intermediul proiectului RIS AO Pro Cooperare Regională contribuie la dezvoltarea comunităților rurale din regiunea de nord a Republicii Moldova oferind tinerei generații acces egal la educație de calitate. Proiectul include și o componentă de instruire pentru cadrele didactice și managerii instituțiilor de învățămînt care răspund necesităților profesionale și noilor provocări cu care aceștia se confruntă ca urmare a introducerii noului sistem de autogestiune. 


Pentru anul 2015 accesați aici

Pentru anul 2016 accesaţi aiciPrima pagină  »  Proiecte  »  Social (RIS)

© 2017 Asociaţia Obştească Pro Cooperare Regională
Toate drepturile rezervate

Republica Moldova, MD-3100, Bălţi str. Puskin 19,
E-mail: pro_co_re@yahoo.co.uk ; info@procore.md
Tel: 0(373 - 231) 9-25-46  Fax: 030 555 423

PAGINA ÎN SUS